ÖSA deltar i forskningsprojekt

På månadsmötet den 12 februari hade vi besök av  Parivash Ranjbar som är forskare på Örebro universitet och USÖ. Hon samarbeter med professor Dag Stranneby vid Örebro universitet med att utveckla hjälpmedel för personer med grav hörselskada, synskada och dövblindhet.
Ett av hennes många projekt handlar om att uppfatta morsekod via huden I form av vibrationer.
Titta gärna på en presentation på Youtube från Forskar Grand Prix 2012.

Parivash är i en första testomgång intresserad av att komma i kontakt med minst 15-20 personer som kan eller har kunnat morsekod för att deltaga i ett test som tar c:a 2 timmar i anspråk.
Det finns bara en testutrustning så en person i taget kommer att göra testet som går ut på att kunna skriva ned bokstäver och ord genom att ta emot telegrafitecknen/morsesignalerna i form av vibrationer genom huden.

Får vi inte ihop tillräckligt många testpersoner inom föreningen kommer jag att skicka ut till andra tänkbara personer i Örebroområdet. En förfrågan har skickats ut via epost till ÖSA-medlemmar som finns med på vår sändlista.
Har du inte fått detta meddelande och är intresserad, kontakta SM4DHF Göran för mer information.

Hoppas du kan ställa upp. Tveka inte utan anmäl ditt intresse på en gång så testerna kommer igång.

Postadress :
  E-post :
styrelsen(a)sk4bx.se
webmaster(a)sk4bx.se

Träffar :
Månadsmöten 2:a onsdagen i månaden
utom januari då årsmötet är 3:e onsdagen.
Inget månadsmöte i juli.

Numera vid Café skogen Sörbyvägen 15